sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Terveiset Etelä-Amerikan kiertueelta

Mies sai tämän vuotisen kaukomatkansa jo maaliskuussa tehtyä eläkkeellä olevan työkaverinsa seurassa ja tällä kertaa reissu suuntautui Etelä-Amerikkaan. Tärkeimpänä määränpäänä matkalla oli nähdä Kristus-patsas, koska mm. Kiinanmuuri ja Sydneyn oopperatalo on jo käyty katsastamassa.


Buenos Airesissa joka puolella välittyy Eva "Evita" Peronin elämä ja historia, rakennusten seinissä oli hänen kuviaan ja hautamuistomerkki on suosittu nähtävyys varsinkin sen jälkeen kun hänen ympäri maailmaa mm. Italian ja Espanjan kautta kulkenut ruumiinsa pääsi vihdoin synnyinmaansa lepoon.
Koko La Recoleta-hautausmaa on hienoin hautausmaa, jolla mies on vieraillut, se on kuin pieni kaupunki. Siellä kujia reunustavat suuret mausoleumit ja patsaat.Mielenkiintoinen näky oli yleisessä puistossa oleva kukkapatsas, joka yöksi sulkeutui ja aamulla taas avasi terälehtensä.


Maineikkaan jalkapallostadionin edessäkin tanssittiin tangoa, siltä ei voinut välttyä tanssin synnyinmaassa juuri missään.

Tangolla rahastettiinkin vähän joka paikassa, mies osti hänelle tyrkytetyn kuvan itsestään parkettien partaveitsenä.Miehet tekivät vuorokauden mittaisen retken laivalla Uruguayn puolelle Montevideoon, jossa köyhyys tuli eniten esille näistä matkakohteista.
Ensimmäisessä kuvassa on yksi upeimpia rakennuksia, joita mies on koskaan nähnyt. Alunperin talossa on ollut hotelli ja nykyään se on käytössä toimisto- ja asuinrakennuksena ja sinne pääsi myös maksua vasten tutustumaan esittelykierrokselle.Rio de Janeiro on upean näköinen kaupunki, mutta etenkin merenranta on hyvin saastunut, vedestä ei voinut suurinpiirtein nousta ilman että olisi ollut joku muovipussi päässä tai muuta roinaa ympärillä.
Lisäksi rikollisuus on yleistä ja kulkeminen on turvatonta, siellä lähti ketjukin suoraan kaulasta.
Mm. faveloitakin oli syytä katsella vaan kauempaa.Kristus-patsas ( Cristo Redentor) on koko Brasilian tunnetuin nähtävyys. Se seisoo Corcovado-vuoren huipulla 38 m korkeana ja katsoo Rion keskustaan suojellen kaupunkia. Patsas luetaan yhdeksi nykyajan seitsemästä ihmeestä ja on Brasilian symboli.
Viimeinen kuva on patsaan yhteydessä olevasta pienestä kappelista.


Rion keskustassa sijaitsi erikoisen mallinen Catedral de Sao Sebastianon kirkko, jonka pihassa seisoi äiti-Teresan patsas. Kirkkoon mahtuu jopa 5000 henkilöä kerralla.
Maracana-stadion oli myös pakollinen käyntikohde, siellä oli sekä vuoden 2014 jalkapallon mm-kisojen että vuoden 2016 olympialaisten päänäyttämö, mutta nykyään se on jo pahasti rapistunut.


Sokeritoppavuori kohoaa melkein 400 m. korkeuteen ja on saanut nimensä muotonsa perusteella. Kahdella eri hissillä pääsi vuoren huipulle ihailemaan maisemia.

Näkymä hotellin parvekkeelta.4 kommenttia:

 1. Voi - matkakuume senkun nousee: maailmassa on vielä niin paljon näkemättömiä paikkoja ja Etelä-Amerikka on vielä kokonaan korkkaamatta. Saa nähdä, vieläkö tässä elämässä ehtii;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle melkein riittää kun sivusta seuraan ja saan tuoreet matkakuulumiset;) Hyvää pääsiäistä, yritinkin kommentoida postaukseesi mutta teksti katosi taivaan tuuliin... välillä tuntuu että on liian vanha tähän hommaan;)

   Poista
 2. Miehelläsi on ollut mielenkiintoinen reissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ja uudet matkat jo haaveissa;) Mukavaa kevättä sinne!

   Poista