torstai 22. joulukuuta 2016

Jouluvalmisteluja

Vähän on jääneet jouluvalmistelut viime hetkille, esimerkiksi joululahjaostoksilla olin vasta eilen, koska odotin viimeiseen saakka jos oltaisi vielä yhdessä ehditty kaupungille.
Syy meidän taannoiseen mökkiretkeen oli portaiden hiominen ja maalaus, ne olivat karmeassa kunnossa Kaapon tallusteltua niissä monta vuotta jyhkeiden kynsiensä kanssa.
Samalla vaihdettiin valkoiseen väriin, joka tuo kivasti valoisuutta ja keveyttä kotiin. Vielä kun saataisi tummaa puuta olevat ikkunanpuitteet maalattua valkoisiksi, mutta se värinvaihdos taitaa olla edessä muutenkin lähivuosina ikkunaremontin yhteydessä.Saatiin sovittua jokavuotinen joulupuurolla käynti mummin ja ukin luona, tosin päästiin paikalle vasta yhdeksän aikaan illalla. Porukasta puuttui vaan Ida, joka lentää Maltalta vasta jouluaattona mutta sen sijaan oli uutena jäsenenä mukana Amandan poikakaveri.
Syötiin taas maailman parhaita mummin tekemiä karjalanpiirakoita ja riisipuuroa joulukauden aloittamisen kunniaksi. Linda jo kesällä olikin vähän mukana piirakanleipomisopissa, että perinne siirtyisi eteenpäin.


Kotona pääsivät Linda ja Vili öisiin kinkunpaistohommiin upouudella uunilla ja Honey toimi tietysti paistomestarina tiiviisti mukana. Kinkku onnistui tosi hyvin, vähän jo maisteltiinkin kun saatiin se uunista. Muuten onkin ollut sitten vähän kaaosta, kun viime perjantaina tuotiin uusi hella vanhan tilalle, jossa toimi vaan kaksi levyä ja uuninluukku ei pysynyt enää kunnolla tiiviisti kiinni. Mä jo kaupassa sanoin että ei viitsi ottaa induktioliettä, koska sitten joutuu uusimaan kaikki kattilat, mutta myyjä sai puhuttua ja vakuutettua että mun kattilat kyllä käy, kuulemma ei kenelläkään ole enää vanhoja ohutpohjaisia kattiloita.
Mulla oli siinä heti monta työiltaa ja kokeilin kattiloitani sitten vasta maanantaina illalla myöhään kun työkaverin kanssa oltiin aiheesta juteltu ja eihän yksikään niistä toiminut. 
Saatiin sitten onneksi Gigantista vielä kaupan päälle yksi kattila, että pääsin lanttuja keittelemään, mutta sen sijaan taas ne kattilat, joita lähdettiin ostamaan olivat kaikki loppuneet Stockmannilta ja verkkokaupastakin löytyi vain yhtä kokoa, jota nyt odotellaan ja mennään ilmeisesti joulu yhdellä kattilalla.
Meinaa hermo mennä kun ei tässä nyt olisi ehtinyt alkaa kattiloiden kanssa säätämään. Ja se olisi huomattavasti helpottanut jos olisi sanottu, että vanhojen kattiloiden toimivuuden voi testata kokeilemalla tarttuuko magneetti niiden pohjaan, eikä puhua paksupohjaisista kattiloista.


No nyt on lanttulaatikko paistamista vailla valmis ja huomenna ehtii vielä vähän siivoilla. Komea amaryllis tuli miehen työpaikalta ja hyasintteja pitää vielä levitellä tuoksua tuomaan, kuusi onkin yleensä haettu aina vasta aatonaattona. Että eiköhän tässä vielä ala joululta näyttää.
Mulla alkaakin huomenna yövuorot ja valvon koko joulun, joten menee kyllä tämä joulu aika rauhallisissa merkeissä kun kotona melkein vaan tulee nukuttua ja syötyä. 
Rauhallista joulua kaikille!2 kommenttia:

  1. Vaalea portaikko näyttää todella hyvältä!

    Ihanaa joulua sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista