sunnuntai 4. elokuuta 2013

Kunnon maalaustalkoot

Meidän suvun reilu parikymmentä vuotta vanha mökki on jo pitemmän aikaa kaivannut uutta suojaa pintaansa ja nyt koitti aika, että saatiin järjestettyä maalaustalkoot.
Tosin talkooporukka kutistui lopulta olemattoman pieneksi, mutta päätettiin silti tarttua hommaan ja yrittää tehdä parhaamme.
Tässä kuvia lähtötilanteesta:


Ensimmäisenä iltana harjattiin mökin pinnasta kauttaaltaan hämähäkinseitit ja muut roskat ja kriittisimpiin kohtiin siveltiin homeensuoja-ainetta.
Seuraavana aamuna sitten päästiin tositoimiin ja maalaamaan mökkiä peittävällä puunsuojalla, jonka väriksi valittiin vaaleansiniharmaa "Kalevalatar".


Miestä lukuunottamatta meistä muusta talkooväestä eli tehotytöistä ei kukaan ollut aiemmin maalannut kuin vesiväreillä taikka naamaansa:)
Ryhdyttiin kuitenkin toimeen ja ahkeroitiinkin sitten melkein iltaan asti.Välillä pidettiin vaan nopea ruokatauko ja nautittiin keittiöhenkilökunnan valmistamasta hyvästä grilliruoasta ja päiväkahvit tietysti keitettiin. Ehdin käydä äkkiä järvessä vilvoittelemassakin, säät suosivat meitä ja lämmintä riitti.


Lopulta maalikin jo alkoi käydä vähiin samaten kuin voimat ja päätettiin jättää vielä seuraavaksi päiväksikin hommaa ja jatkaa sitten lisää myöhemmin kun saadaan maalia hankittua enemmän.
Kaapo oli koko ajan vahtimassa päällysmiehenä ja sai myös sinertävää väriä kuonoonsa:)Tässä vielä malliksi yksi lähes valmis seinä. Hommaa kyllä jäi, vaikka urakoitiin hullun lailla, mutta loput täytyy ehkä jättää jollekin ammattilaiselle tai ainakin hankkia kunnon telineet korkealla olevia kohtia varten...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti