sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Mökkijuhannus kuvina

Rentouttava mökkijuhannus on takana ja nyt palattiin vielä kaupunkiin, kun miehellä on alkuviikko töitä.
Olin mökkeilemässä torstaista asti ja meitä oli paikalla vähän vaihtelevasti porukkaa, mm. juhannusaatto vietettiin siskon kanssa ihan kaksin muiden työvuoroista johtuen.
Suurin osa juhannusruusuista oli jo ehtinyt varistaa terälehtensä, mutta saatiin kuitenkin vielä nauttia ruusuntuoksusta.


Pappa halusi ilahduttaa kahta tytärtään ja osti meille hienon viinipullon juhannusta varten.


Vaikka mulla nilkka olisi kuinka kipeä, niin sen verran aina täytyy lähteä käppäilemään että sain taas perinteisen juhannuskukkakimpun poimittua terassille. Sisko talutti Honeya kun mä kolusin tienpielet, onneksi niitä ei ollut niitetty vielä, niinkuin on käynyt mun harmikseni usein myöhemmin kesällä.


Kauppareissun yhteydessä poikettiin tallilla ja siskontyttö oli juuri ratsastamassa kilpaponillaan Murulla, jonka kanssa hän kuuluu kenttäkisojen maajoukkuevalmennukseen.Venlalla on valmiina hankittuna uusi kilpaheppa Evita eli Eevi, koska kohta pitää jo siirtyä poniluokasta eteenpäin, kun tulee lisää ikää. Eevi oli upea ilmestys ja näköjään aika ihmisrakaskin, sillä vasta totutellaan kisaamaan ja tutustutaan puolin ja toisin.


Yksi kohokohtia oli myös kun käytiin tervehtimässä possuja, ne ottivat rennosti ja köllöttelivät tyytyväisinä, niillä on ainakin onnellinen elämä ennen joulua...
Kanojakin oli muutama ulkona, mutta juuri viime viikolla oli kanalassa sattunut hirveä verilöyly kun ilmeisesti joku näätä tms. oli livahtanut sinne ja vain kolme jäi henkiin. Nyt oli kyllä uusia saatu jo tilalle, mutta surullista tollanen mieletön tappaminen.


Saatiin siskon kanssa lippukin salkoon kaksin, yleensä on ollut aina asiantuntijoita paikalla ja vähän jännitettiin miten onnistutaan, mutta sinne se nousi komeasti.


Juhannusaattona laitettiin vaan uunissa bataattiranskalaisia ja auradippiä, eikä viritelty mitään grilliä kun oltiin vaan kaksin paikalla.


Uudet juomapurnukat olivat menestys ja taidan viedä niitä lisääkin mökille, siellä tulevat parempaan käyttöön kun kaupunkioloissa.


Honey oli iltaisin aina ihan uupunut kun oli niin paljon vahdittavaa; mä kastoin talviturkkini ja pariinkin otteeseen uiskentelin pitempään ja se istui ja katseli koko ajan rannalla tarkkana. Hyvä olikin, kun kaksi joutsenta oli valloittanut uimarannan ja sain olla koko ajan vähän varuillani kun ne kyttäsivät parinkymmenen metrin päässä kun uin ja pelkäsin mitä jos ovat hyökkääviä ja aggressiivisia.
Lisäksi naapurimökiltä valkoinen pieni terrieri Siiri kävi pari kertaa meidän puolella möykkäämässä ja Honey pitkään mietti miten toimisi ja lopulta se ensin vähän kuiskasi jotain ja sitten rohkaistui mökin kulmalle haukkumaan oikein kunnolla, niin että Siiri sai jalat alleen ja pötki omaan kotipihaan.


Juhannuspäivänä oli sitten grilli kuumana ja tässä vähän aineksia joista syntyi grilliateria, erityismaininnan saavat vain tilamyynnissä olevat valkosipuliset lammasnakit, olivat todella positiivinen makuelämys. Siskon mies tietää paikan, josta saa kaikenlaisia herkkuja lampaan lihasta, mm. olivat tehneet hiljattain karitsanjauhelihasta herkullisia kreikkalaistyylisiä lihapullia.Siellä on kasvikset ja uudet perunat ja fetat kypsymässä.


Auratäytteisiä pekoniherkkusieniä on pakko aina saada ja lihapuolta edustivat broilerivartaat sekä broilerin ja -porsaanfilepalat.


Noi pitkulaiset on niitä lammasnakkeja. Ja halloumi viikunahillon kanssa myös on herkkua.Ruokaa jäi kyllä aika tavalla seuraavaksikin päiväksi, oli niin paljon eri lajikkeita ja kaikkia piti vähän maistaa. Oli kyllä kiva mökkijuhannus meillä, nyt jaksaa kaupungissa taas hoidella asioita ja odotella seuraavaa mökkireissua.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti