sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Kotiruokia

Musta tuntuu nykyään haastavalta keksiä sopivia ruokia, joita ehtisi tai huvittaisi laittaa. Vuorotyö on hankalaa varsinkin kun ollaan molemmat usein eri vuoroissa tai mies puolestaan lähes koko päivän menossa ja mä vaan aamupäivän kotona.
Aika usein mulla onkin vaan puuro- tai voileipäpäiviä, mutta vapaapäivinä yritän laittaa jotain, josta riittäisi mielellään seuraavaksikin päiväksi.


Tacopaistos on meidän ikisuosikki ja sen kylkeen tulee aina laitettua salaattia ja vihanneksia.


Nyt kun Ida on ollut kotona, niin meillä on ollut enemmän kasvisruokaa, tässäkin uunikasviksia; osa pussista ja itse lisätty vielä mukaan parsakaalia ja fetaa.


Edellisen päivän herkkusienipastan lisäksi kaivoin pakkasesta broilerinleikkeitä uuniin.


Tässä aineksia, joista koottiin tonnikalapitaleipää. Fetaa ja halloumia on näköjään aika usein tarjolla.


Kinkkuaurapasta on vanha ja suosittu ohje, ei tosin mikään kovin kevyt kun kastikkeessa on ranskankermaa. Tacopizzaa tehtiin pitkästä aikaa, tacomaustetta- ja kastiketta tulee käytettyä useinkin vähän erilaisina versioina eri ruokalajeissa.


Savulohi on yksi mun herkkuruoista varsinkin perunamuusin kanssa. Vielä löytyi kaupasta jauhoisia muusiperunoita, kesällä joutuu yleensä pitämään muusitaukoa kun on vaan uusia perunoita saatavilla.


Tässä ei nyt satu olemaan yhtään keittoja, mutta sitä tavallista ja hyvää tomaattikeittoa meillä on aika usein ja joskus mies saattaa lämmittää itselleen hernekeittoa.
No kohta alkaa loma ja varmaan erilaisia grilliruokia tehdään mökillä sään vaan salliessa, mitään grillikatosta kun ei ole. Täytetyt herkkusienet ainakin jo houkuttelee ja kyllä se makkarakin kesään kuuluu, vaikka kaikenlaisia uusia ideoita olisi kiva löytää kokeiluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti