tiistai 15. elokuuta 2017

Maalaushommia mökillä

Ostettiin oma mökki ihan lokakuun lopussa ja tässä muutama ennen maalausurakkaa otettu kuva sieltä ihan alkutaipaleelta loppusyksystä kevääseen. Olen siis viettänyt paljon aikaa ja öitäkin täällä jo joulukuusta lähtien, kunhan saatiin tärkeimmät hankinnat tehtyä tupaan ja tätä voikin ihan kakkosasunnoksi kutsua. 
Talvikausi meni sisustuksen ja tarpeellisten tavaroiden haalimisessa, osa ostettiin ja osa siirtyi kaupunkikodista hyödyllisempään käyttöön.
Alkukesästä käsiteltiin puunsuojalla-aineella kaikki portaat ja terassit, joihin tuli hiukan tummempi sävy.
Varsinaisen kesäloman alkaessa vasta heinäkuun lopulla aloitettiin mökin ja saunarakennuksen maalaaminen ja siistiminen oman näköiseksi.
Sovinnolla päätettiin värikartoista saunalle ja muutenkin korostusväriksi turkoosin sininen ja terassin aurinkokuvio inspiroi lisäämään vähän auringonkeltaista piristykseksi.
Mökin päädyssä liehuu kavereissa huvitusta herättävä Suomen lippu, vaikka vähän Ruotsin väreissä muuten mennäänkin...


Suurin osa työstä meni olosuhteidenkin pakosta miehelle, mutta mäkin jonkin verran osallistuin saunan seinien sutimiseen sille korkeudelle asti mitä yletyin kiipeilemättä ja lisäksi suojasin maalarinteipillä niitä kohtia mihin niinikään pituus riitti.

Itse ollaan oikein tyytyväisiä uuteen ilmeeseen ja ensi kesänä saunan vihreä peltikatto saa uuden mustan värin ja ympäristöä myös siistitään jätelaudoista kunhan ehditään. Sain myös arvokkaita ohjeita kasvien suhteen ja mahdollisen kukkapenkin laajentamisesta viherpeukalon omistavalta työkaverilta, joka poikkesi kyläilemässä.
Pikkuhiljaa tehdään paikkaa omaa silmää miellyttäväksi ja mietittiinkin tässä ettei osattu edes kuvitella miten ahkerassa käytössä koko paikka tulee olemaan. Tietysti 45 km etäisyys kotoa mahdollistaa kulkemisen edestakaisin ja edelleen ollaan Tampereen alueella;)2 kommenttia:

  1. Onpa kauniit värit nyt! Tuo aurinkokuvio on tosi iloinen. Kävitkö uimassa tänä kylmänä kesänä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ollut nyt koko loman mökillä ja uinut joka päivä, sen verran pieni järvi että tarkenee kyllä:)

      Poista