lauantai 9. heinäkuuta 2016

Ruoveden Noitakäräjillä

Aikaisemmin käytiin joka kesä Noitakäräjillä vähintäänkin käräjätorilla kiertelemässä ja tapaamassa sukulaisia. Joskus ollaan oltu lisäksi kesäteatterissa, mutta Noitarokkiin ym. tapahtumiin ei kyllä olla osallistuttu. Viime vuosina on joitakin kesiä jäänyt väliin töiden takia, mutta nyt taas oltiin maisemissa ja osuttiin paikalle sopivasti kun Pentti Hietanen ja hänen tyttärensä esiintyivät.


Tapahtuma on kyllä tosi paljon surkastunut menneistä vuosista, kun oli possujunat ja pomppulinnat ja myyjiäkin aivan valtavasti. Niitä lakukojuja riittää edelleenkin ja tuollainen söpö koira oli koreja kauppaamassa.


Onneksi ei satanut vaikka aika harmaata ja viileää olikin. Lakuja ostettiin jättipussillinen, mitä kirpeämpiä sen parempia. Ja tietysti Ruoveden Herkun kojusta hamstrattiin neljän purkin tarjous; valkosipuli- ja chilimajoneesi, valkosipulikurkkusalaatti ja konjakkisinappi, tuttuja hyväksikoettuja makuja.


Mun päämääränä oli etsiä kännykkäpussia, koska missään mun kesäisissä housuissa ei ole taskuja ja lähinnä tulee käytettyä jotain neuleita takkien sijasta, joten kännykkää ei saa millään kuljetettua mukana. Lähinnä sen takia haluan sitä kuljetella, kun tarkkailen päivittäin sen sisältämää askelmittaria ja se innostaa ottamaan ylimääräisiäkin askelia etenkin silloin kun nilkka vaan olisi kunnossa.
Töissäkin kyllä aina huomautellaan että oman kännykän käyttö ei ole sallittua, mutta mä haluan kaikki askeleet talteen ja siellä niitä vasta kertyykin. Tauolla sitten saatan vähän muutenkin vilkaista puhelinta, joka on työliivin taskussa piilossa.


Löysin myyjän, jolla oli niin laaja valikoima että valinnanvaikeus oli kyllä raastava. Mustavalkoisia katselin ensin ja turkoosisävyisenä olisi löytynyt ranskanbulldoggikin, mutta pitkän harkinnan jälkeen päädyin tällaiseen yksinkertaiseen pellavakoristeiseen malliin, jossa oli nipsu avainta varten ja vetoketjullinen tasku lisäksi. Kokojakin löytyi onneksi hyvin, koska mun nykyinen kännykkä on sen verran iso että pienemmissä vaihtoehdoissa ei vetskari mahtunut kiinni.
Tosi käytännöllinen täällä mökillä ja kaupungissa koiralenkeillä jatkossa sitten kun sinne palailen. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti