maanantai 22. heinäkuuta 2013

Heureka

Tänään olikin aikainen herätys kun lähdettiin ajelemaan kohti Vantaata ja Heurekaa. Päätettiin tehdä pieni kesäretki, että uusi kuski saisi kartutettua ajokokemustaan ja pääsimme samalla katsomaan "ruumisnäyttelyä".


Kyseessä on mielenkiintoinen näyttely ihmisen anatomiasta, fysiologiasta sekä terveydestä. Body Worlds on saksalaisen tohtori Gunther von Hagensin luoma kokonaisuus, jossa on näytillä aitoja ihmisruumiita ja elimiä. Tohtorin keksimällä plastinointimenetelmällä ruumiin nesteet ja rasva korvataan nestemäisellä muovilla, jolla saadaan näytteet säilöttyä mm. lääketieteen opetustarkoituksiin ja tässä näyttelyssä keho on esitetty myös taiteen ja muotojen näkökulmasta.


Ei ne ruumiit mitenkään ällöttäneet tai kauhistuttaneet, kuten vähän ennalta pelkäsin, vaikka olihan se ehkä vähän irvokasta katsoa niitä aseteltuina esim. tennistä pelaamaan.
Mutta ei se siinä mielessä kuitenkaan ollut mun mielestä ruumiiden häpäisyä, koska kuulemma tuhannet elävät ihmiset jonottavat saadakseen lahjoittaa ruumiinsa tieteen käyttöön ja juuri tähän tarkoitukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti