maanantai 2. syyskuuta 2013

Nässy

Joskus 70-luvun alussa kun mä olin pikkutyttö, asuttiin ihan keskustassa ja lapsiperheitä oli kovin vähän talossa. Ihan erilaista kun esim. miehen muistot lähiölapsuudesta, jolloin kavereita juoksi 
isot joukot pihoilla.
Meillä vain satunnaisesti löytyi kavereita pihaleikkeihin ja varmaan senkin takia Näsinkallion ( joo tiedän että on virallisesti Näsikallio) puistosta tuli suosittu paikka sitten kun saatiin sinne omin luvin mennä.

Suihkulähteen ohi tulee edelleenkin kuljettua monta kertaa viikossa ja etenkin syksyllä iltavalaistuksessa se on kaunis näky.


Alkukesäisin ehdittiin käydä yleensä leikkipuistossa kesäkerhoa viikon verran ennen kun muutettiin maalle koko kesäksi. Eväät syötiin usein laululavalla:)


Museorakennuksen ympäristössä kiipeiltiin ja seikkailtiin kallioilla.Myöhemmin omien tyttöjen ollessa pieniä käytiin ihmettelemässä pensaslabyrinttia, joka oli siihen aikaan vielä kovin matala ja taisi joku koiristakin olla mukana ryntäilemässä siellä.


Koristesilta oli kiva paikka ja sen läheisyydestä löytyi syksyisin valtavia vaahteranlehtikasoja, joissa möyrittiin.
Kuru-laivan haaksirikosta muistuttavaa patsasta käytiin katselemassa ja kauhistelemassa hukkuneiden kohtaloa. Ja näitä vieressä olevia veden muovaamia kiviäkin on monta kertaa silitelty.
Vähän räjähtäneen kyltin esittelemän ruhtinaanpoppelin sisuksissa " majassa" on myös kiipeilty ja vietetty aikaa:)
Tällä hetkellä leikkikenttä eli yläpuisto oli myllerryksen vallassa, saa nähdä mitä sinne on rakenteilla...
Kiva paikka koko puisto on kaupunkilaisille ja nykyäänhän siellä tapahtuu enemmän, on ympäri vuoden auki oleva Tallipiha kahviloineen ja tapahtumia Näsilinnassa aina välillä. Jonakin syksynä puistossa on järjestetty jotain lepakonbongauskävelyjäkin, mutta niihin ei ole tullut osallistuttua, lepakot on pelottavia...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti