sunnuntai 28. elokuuta 2016

Uusi ilme asuntoon

Meidän asunto alkaa olla jo sen ikäinen, että se kaipaa pientä pintaremonttia mm. lattioiden uusimista ja portaiden hiomista raskaan englanninbulldogin niillä tallusteltua vuosia. Lähdettiin nyt kuitenkin ensin liikkeelle väliovien uusimisesta ja kyllä sekin jo vaikutti paljon kodin ilmeeseen.
Ovia oli yhteensä kahdeksan kappaletta menossa vaihtoon ja tilalle valittiin kunnon tukevat massiivipuiset ovet, tuulikaappiin himmeillä lasiruuduilla ja muihin tavalliset.



Homma ei ollut kuitenkaan ihan niin yksinkertainen kun aluksi luultiin ja kustannuksetkin kohosivat aiottua korkeammiksi, koska talo on juuri sellaista ikäluokkaa että pelkkien ovien vaihto ei riittänyt, vaan karmitkin piti uusia.
Asennusmies tuli meille kahdeksi päiväksi urakoimaan sillä aikaa kun me lähdettiin mökille pois tieltä ja ainakin Honey olisi moisesta touhusta järkyttynyt kovasti, joten oli senkin takia hyvä päästä pakoon kaaosta.


Nyt on uudet jykevät ovet paikoillaan ja heti kunnon myrskytuulella saatiin tyytyväisenä havaita, että eivätpä enää ovet kolise ja lonksu kuten ennen. Välillä piti ripustaa esim. joku pyyhe oven väliin kun usein järveltä puhaltavat tuulet lonksuttivat suljettuja ovia häiritsevästi.


Eteiseen muutti myös uusi lemmikkieläin; söpö ovistoppari estämään ettei ovenkahva heti paukahda vastassa olevaan peililiukuoveen.

torstai 25. elokuuta 2016

Ruoveden kallein hampurilainen

Oltiin mökillä pari päivää poissa jaloista kotona teetetyn remonttihomman alta ja samalla kun asioitiin kylällä, päätettiin käydä testaamassa uutta ruokaravintolaa.
Siitä on jo aikaa kun ollaan viimeksi käyty samassa paikassa aiemmin sijainneessa Liera-ravintolassa ja uudet vaaleaksi remontoidut tilat tekivät vaikutuksen; upea järvinäköala on myös aina yhtä hieno, vaikka sää olikin harmaa. Ja me satuttiin olemaan ainoat asiakkaat, joten saatiin vapaasti valita mieleinen ikkunapöytä. Tuli sinne kyllä myöhemmin toinenkin pariskunta ruokailemaan, ettei sentään ihan yksityistilaisuutta saatu pitää.




Tilattiin molemmille sama annos "Ruoveden kallein hampurilainen", mä valitsin ranskalaisilla ja mies lohkoperunoilla. Tykkäsin kovasti, miten se on mennytkin niin että nykyään ei ulkona syödessä enää niin pihviannokset houkuttele, vaan erilaiset hampurilaiset mieluummin vetää puoleensa. Tai sitten mä oon katsonut liikaa Gilmoren tyttöjä, mulla on nyt menossa todellinen maratooni sen sarjan suhteen. En ole aiemmin sitä katsonut mutta Lindan suosituksesta urakoin sen nyt alusta loppuun.


Sisääntuloaulassa oli hauska kirjahyllytapetti.



Kukkaistutuksetkin vielä kukoistivat kylällä syksyisestä säästä huolimatta.

sunnuntai 21. elokuuta 2016

Elokuun Livbox

No eipä ole ollut tietoakaan lämpimästä asvaltista ja viipyilevästä ilta-auringosta elokuun aikana, on vaan satanut ja syksy tuntuu alkaneen ihan liian aikaisin. Mutta mukavia tuotteita siitä huolimatta loppukesää varten löytyi tällä kertaa Livboxista.


Ahavan tehoseerumin ehdin jo käyttääkin aamuisin kasvoja virkistämään, ihan miellyttävä se oli mutta tuskin tulen sitä lisää ostamaan.
Lumenen uusi kirkastava pikakasvohoito joka minuutissa lisää ihon hehkua on mielenkiintoinen kokeiltava, tosin mulla ei ole ollut näköjään vieläkään aikaa ja intoa testata sitä. Tuntuu ettei niitä minuutteja nyt ole riittänyt kun töissä on ollut pitempiä yhtäjaksoisia putkia.
Neutrogenan kuorintavoiteen annan eteenpäin, se auttaa vähentämään ja peittämään finnejä, mutta mulla on iho ollut nyt oikein hyvässä kunnossa.


Näitä hammastahnoja tulee jatkuvasti, mutta eipähän tarvitse kaupasta ostaa kun uusi tuubi ja vaniljanmakuinen tahna on valmiina odottamassa. 
Suojaava ja korjaava hiustenhoitoaine on kohta tarpeen kun alan suunnitella kampaajan varaamista, on taas tosi pitkä tauko viimeisimmästä käynnistä ja ihan selvästi on harmaita hapsia ruvennut ilmestymään ohimoille.


Lidlin ripsiväri menee tytöille, koska mulla on jatkuvasti volyymiripset enkä ole käyttänyt ripsiväriä pitkään aikaan. 


Kokeilin tätä Maybellinen mattahuuliväriä ja se oli oikein kosteuttavan tuntuinen ja kestävä. Väri vaan oli vähän liian räikeä mulle ja kun sitä ennen yövuoroa levitin niin sitä riitti melkein aamuun asti, eikä tuntunut oikein omalta lookilta mutta toisen sävyisenä voisi ollakin jatkossa kiva arkikäytössä.


Taas tuli kolmen kuukauden tilausjakso täyteen ja niin paljon mieleisiä juttuja kuitenkin on kertynyt siitä huolimatta että välillä on tullut pettymyksiäkin, että päätin taas jatkaa tilausta eteenpäin.

torstai 18. elokuuta 2016

Tornissa syömässä

Mä oon usein vähän jälkijunassa monissa jutuissa, ja nyt vasta kävin ensimmäistä kertaa Torni-hotellin Grill It-ravintolassa syömässä entisen työkaverin kanssa.
Siellä oli hyvin tilaa sunnuntaina iltapäivällä vaikka mietittiinkin pitäisikö varata pöytä etukäteen.



Mä tykkään aina jo valmiiksi tutkia ruokalistoja kotona netistä kun oon niin huono päättämään. Hampurilaisannos kummitteli mielessä viimeiseen saakka varsinkin kun kaveri valitsi sen, mutta sitten päädyin kuitenkin maustettuun kanavartaaseen, jonka mukaan sai valita kaksi eri lisäkettä. Mä otin rosmariiniranskalaiset ja lehtikaaliherkkusienipaistoksen, tosin lehtikaalia ei ollut saatavilla joten tilalla oli pinaattia.
Ja sitten kun sain annokseni siinä oli kyljessä joku perunakakku, mutta tarjoilija sanoi että ei hätää, syö sekin vaan, niin hän tuo vielä puuttuvat ranskalaiset niin että ihan hyvin siinä kävi.
Jäin kuitenkin vähän haaveilemaan hampurilaisesta, olisi tainnut olla sittenkin parempi valinta.


Tornin huipulle en vieläkään päässyt, poikettiin vaan hissillä katsomassa että oli ankean harmaa sadesää ja kovin nuorta asiakaskuntaa. Turvauduttiin sitten vanhaan tuttuun Konttoriin, jossa käytiin juomassa karpalolonkerot jälkiruoaksi. Mua harmittaa kun mistään ei saa mustaherukkalonkeroa, ihastuin siihen viime kesänä mutta kuulemma kysyntä on ollut niin pientä ettei sitä ole tarjolla, kun ihmettelin tarjoilijalle miksei sitä löydy enää.



lauantai 13. elokuuta 2016

Syysvaatetilaus

Aikaisemmin tilasin aina välillä Klingeliltä, koska sieltä löytyy mm. parhaat uimapukuvalikoimat isokokoisille; paljon hyviä tukea antavia kivoja malleja, joita olen ostanut monta erilaista vuosien varrella.
Nyt on ollut vaan taukoa kun alkoi ärsyttämään koska sieltä tulee jatkuvasti mainospostia, varmaan joka viikko joku muoviinpakattu kuvasto tai kirje, joita en jaksa edes avata. Ja onhan osa vaatteista vähän mummotyylisiä kieltämättä.
Satuin nyt kuitenkin selaamaan loppukesän alekuvastoa ja sorruin tekemään tilauksen pitkästä aikaa.



Mulla on parikin mustaa nahkatakkia, mutta vaihteeksi tällainen keinonahkainen ruskea takki houkutteli.
Mä en näistä ostoksistakaan päätellen jaksa olla ikäni mukaisesti hillityn arvokas ainakaan koko ajan, vaan suosin blingiä ja koristelua, jota näistä nyt todellakin löytyy.


Mekko tai tunika, jota ajattelin pitää mustien leggingsien kanssa on myös aika kimalteleva. Saahan sitä kotona arkenakin vähän säihkyä kun töissä pitää aina olla siististi samoissa vaatteissa.



Vielä yksi vähän arkisempi pusero, jossa kuitenkin sentään vähän nappia ja rusettia.
Kyllä muuten viime päivien säiden perusteella loputkin syysvaatteet täytyy pian kaivaa esille. Ja sadetakki on taas kova sana työmatkoja pyöräillessä. 




perjantai 12. elokuuta 2016

Pieniä sisustusuutuuksia

Kesän aikana on tullut järjesteltyä ja hankittua jotain uutta pientä sisustusjuttua kotiin. Mä oon niinkuin monet muutkin ehkä nyt vähän  jälkijunassa villiintynyt ananaksista ja metsästin niitä eri paikoista kokoelman itselleni; mustan voisin vielä ottaa jos löytäisin.


Valkoisesta se lähti kun huomasin sen Sokoksessa ja hopeiseen iskin silmäni Kantriinassa. Kultaista kovasti himoitsin joukkoon ja se löytyi netin kautta jostain sisustusputiikista myös.
Nämä ovat nyt olohuoneessa omana ryhmänään.


Kun Ida lähti jatkamaan reissaamista ja saatiin taas yläkerta järjestykseen, käytiin ostamassa mun suunnitelmissa olleet sisustustikkaat ja hankin niihin vielä pallovalot syksyn pimeitä iltoja valaisemaan.
Nyt on "kirjastohuoneessa" taas viihtyisää ja mä siellä illat vietänkin lueskellen ja siirryn sitten vasta sänkyyn nukkumaan, ettei lukuvalo häiritse miestä jolla on yleensä aina aikaisemmat herätykset.



Karsin ja järjestelin myös korujani, joista osa on sängyn päätytasolla esillä, lisää kyllä löytyy vielä kylppäristä. Ehdin vielä tilata Anttilasta ennen konkurssiuutisia pari tuollaista marmoritarjotinta, jotka olivat alennuksella jotain alta neljä euroa ja toinen pääsi rannekorujen säilytykseen.



Seuraavaksi on aika panostaa kynttilöihin ja kesän aikana haihtuneisiin huonetuoksuihin.
Partylite-kynttiläkutsuja on taas varmasti tiedossa syksyn tullessa.

maanantai 8. elokuuta 2016

Kuulumisia

Loman loppumisesta on vasta pari viikkoa ja nyt jo tuntuu jo siltä kun lomaa ei olisi ollutkaan. Mutta onneksi syysloma on jo lukkoonlyöty syyskuun lopulle, ettei sitä onneksi joudu mahdottoman kauaa odottamaan.
Kalenteri on saanut viikottain uusia koristeluja ja työvuoroja on sinne ainakin merkitty muistiin.

Viimeisenä lomailtana vielä herkuteltiin ja tilattiin Woltin kautta Hookista siipiä ja muita herkkuja. Oli kyllä ihana palvelu sillä kun toimituksessa vähän kesti, niin saatiin pahoitteluviesti ja herkulliset juustokakunpalat kaupan päälle.

Linda kävi Tampereella ja Honey sai vähän kyytiä kun lenkkeili mukana pitkin Amuria ja lähiseutuja pokemoneja metsästämässä. Suihkulähteellä oli hyvät apajat.
Honey pääsi myös nuorison kanssa mökkeilemään ja kuopi itselleen mukavaa paikkaa kukkalaatikosta ja yritti juurtua sinne. Se saikin lisänimen "Kesän kaunein kukka".


Kaksi pikkusiiliä on iltaisin tuhissut meidän pihalla ja niille on maistunut hyvin Honeyn kuivamuona vedessä turvotettuna.

Kävin ystävän kanssa jälleen kerran Ohranjyvässä syömässä, päädyttiin taas sinne vaikka vähän suunniteltiin terassia ja Rillinkiä mutta sitten ei oikein ollutkaan sopiva terassikeli. Kanavuohenjuustoleipä oli hyvää, sitä en vielä ollut kokeillutkaan.

Yövuoroja mulla on ollut aika kivasti, tosin tekisin niitä enemmänkin, vaikka tässä totesin tän kuuluisan filtterin kohdalla että päässä alkaa oikeesti surista kun tarpeeksi valvoo. Onhan sitä aamulla aina vähän hutera olo kun on varsinkin monta yötä valvonut ja hoipperoi kotiin.


Tässä yksi nopea lounas jonka nautin päivällä herättyäni yövuorojen välissä. Mun on myös koko kesän tehnyt mieli sushia, joten poikkesin hakemaan itselleni annoksen ohikulkiessa.

Viime viikko oli tosi tiivis töiden puolesta ja harmitti kamalasti kun yksi kallisarvoinen vapaapäivä tuhlaantui Acutassa. Piti vaan käydä työterveyslääkärillä valittamassa edelleen kipeää jalkaa ja etenkin suonikohjua, joka erityisesti on särkenyt. Mutpa lähetettiinkin päivystykseen tukoksen poissulkemiseksi ja siellä kului yli kuusi tuntia! Kyllä alkoi hermoa kiristää ja paikat puutua ja epäilin jo välillä että mut on unohdettu. Sit mun oli vielä tarkoitus käydä lääkärin jälkeen kirjastossa ja raahasin koko päivän mukana painavaa kirjakassia, olisi ollut edes uudet kirjat, mutta nämä olin jo lukenut ettei niistäkään ollut ajankulua, mutta kassi toimi tosin välillä jalkatukena.
Ja tukosta ei siis ollut, joten samassa pisteessä ollaan. Nyt oon kyllä nöyrtynyt ja kokeillut töissä tukipolvisukkia ja täytyy myöntää että taitavat ainakin vähän helpottaa.

Nyt on pari vapaapäivää ja sain kyydin mökille, ollaan Honeyn kanssa pari päivää kaksistaan täällä vähän puuhastelemassa ja lepäämässä. Järvivesi tuli jo testattua; lämmintä on ja oon nauttinut taas uimisesta.



maanantai 1. elokuuta 2016

Kesän kosmetiikkahankintoja

Kesän aikana oon hankkinut kaikenlaista enemmän ja vähemmän tarpeellista kosmetiikkaa ja keräilin niitä nyt tähän. Mä luen paljon erilaisia blogeja ja seurailen Snapchattia mm. kauneudenhoitoon liittyen ja saan usein sieltä ideoita tuotteista joita tekisi mieli itsekin kokeilla.
Grimasin meikkejä olen lukenut kehuttavan ja kun satuin hiljattain kulkemaan liikkeen ohi menin mukavan myyjän kanssa juttelemaan ja valittiin mulle kaksi eriväristä meikkivoidetta ja kiinnityspuuteri. Noiden meikkivoiteiden kehutaan vastaavan Joe Blascon meikkejä, mutta ovat paljon edullisempia joten sen takia otinkin heti kaksi eri sävyä.
Tuntuivat oikein hyviltä kun niitä testailin, vaikka nyt kesän aikana olen lähinnä käyttänyt kevyemmin vaan BB-voidetta.


Nyxin pisteellä käyn säännöllisesti tutkimassa ja ostin primerin, mattaisen meikinkiinnityssuihkeen hikiseen kesänaamaan sekä väripaletin, jolla saa korjailtua ihonsävyä ja peitettyä ongelmakohtia. Nämäkään eivät olleet hinnalla pilattuja.


Toista hintaluokkaa onkin sitten Anastasia Beverly Hillsin kulmaväri omine siveltimineen, mutta päädyin sen kuitenkin hankkimaan kun sitä niin valtavasti ylistetään ja tutut kulmakynät, joita olen kyllä tyytyväisenä käyttänyt tuppaavat kulumaan niin nopeasti loppuun.
Myyjä oli apuna värin valitsemisessa ja otin Medium Brownin vaikka vielä tummempikin olisi kuulemma passannut.



Tein tilauksen myös Elevenille ja hankin uuden nuden Beautyblenderin lisäksi pakkauksen hirveen söpöjä miniblendereitä pastellivärisinä.



Huulipunasudit tulivat tarpeeseen, kun mähän aina kaiverran kaikki huulipunat viimeiseen hippuseen saakka ja levittelen väriä sitten siveltimellä.


Tätä huultenkosteuttajaa on myös kehuttu, mutta luulen että mulle ei mikään riitä, oon niin tottunut jatkuvasti aina vaan lisäämään huulirasvakerroksia. En tiedä onko olemassakaan sellaista huultenkosteuttajaa, jota en yölläkin joutuisi laittamaan lisää.



Eleveniltä tuli myös hieno tilaajalahja, itselleni säästin pelkästään kuivashampoon mutta miniripsarin, luomiväripaletin ja huulipunan lupasin Lindalle.



Tällaista uutta nyt on tullut hommattua ja kohtahan ilmestyy myös elokuun Livbox, toivottavasti nyt on vähän parempi pakkaus ettei tarvitse lopettaa tilaamista kun viimeksikin oli aikamoinen pettymys.