lauantai 29. elokuuta 2015

Ylellistä yksinoloa

Vaikka tässä vähän onkin ollut haikeaa kun kotona väki vähenee, niin silti on saanut kokea harvinaisia ja uudenlaisia hyviä hetkiä. Viime viikolla mies oli pohjoisessa joka syksyisellä erämaalomalla ja vieläpä Honeykin lähti mökkeilemään Lindan ja Vilin kanssa pariksi päiväksi, ja mulla sattui olemaan samaan aikaan töistäkin pari vapaapäivää, jotka sain viettää ihan itsekseni.


Kävin kaupungilla jätskillä ja hain samalla Avon-tilaukseni. Pizzallakin tuli käytyä, eikä tarvinnut miettiä ruoanlaittoa sen kummemmin.


Ruokakaupasta ostin pienten ruokaostoksien lisäksi itselleni Pirkka-ruusuja ihan omaksi ilokseni.


Kerrankin oli siistiä eikä tarvinnut korjailla kenenkään muiden sotkuja, nautin ja sytyttelin kynttilöitä, lueskelin ja ihailin ruusujani.
Jossain vaiheessa illalla siirryin peiton alle lueskelemaan blogeja ja jännää kirjaa ja yllättäen heräsin puoli kolmelta kun olin nukahtanut kirja kädessä. Sai kerrankin pitää valoakin niin kauan kun jaksoi valvoa. Ja aamulla en laittanut herätyskelloa edes soimaan.


Parissa päivässä en ehtinyt vielä kyllästyä yksinoloon, varsinkin kun kävin välillä kaupungilla ja näin siellä Amandaa ja Avon-Riittaa. Silti oli ihanaa kun Honey ekana palasi kotiin, outoa kyllä olla ilman koiraa kun on tottunut välillä juttelemaan sille ja se on niin hyvä uni- ja ulkoilukaveri.
Mutta aika ylellistä olla välillä ihan itsekseen, kun vuosia on ollut aina enemmän tai vähemmän perhettä paikalla.

torstai 27. elokuuta 2015

Muutama syysvaate

Nyt ne helteet loppuivat, muttei missään nimessä vielä niin viileää ole että pitäisi hylätä ballerinat ja kesäpaidat, vastahan niitä kunnolla pääsi käyttämään.
Ehdin kuitenkin tehdä jo muutaman hankinnan syksyä ajatellen, kun pian taas kuitenkin tulee tarve neuleille ja pitkähihaisille puseroille.


Melkein kaikki löydöt olivat H&M:ltä, kuten myös tämä tiikeripaita, kaikki ei siis mulla ole leopardia vaan muutkin viidakon eläimet kiinnostaa. Ja myös osittain tummansininen linjakin yllättäen jatkuu kesän jälkeen.


Tämä tuli vastaan KappAhlissa ja alennuskupongille löytyi taas käyttöä.


Eläinkuviota taas ohuessa oversize-neuleessa.


Lämmin neuletakki, jota ihailin liikkeen ikkunassa aiemmin jo, mutta onneksi kokoja löytyi vielä netistäkin.
Jotain housuja pitäisi vielä katsella kun koko kesä on mennyt melkein caprimittaisissa ja taisi jäädä aika huonot valikoimat kevään jäljiltä. Näin pulleammalla tädillä on se ongelma että housut tahtovat ajanmittaan hankautua reisistä puhki, varsinkin kun tulee käytettyä yksiä ja samoja hyväksi havaittuja päivästä toiseen.
Talvitakkikin olisi hakusessa, mutta vielä ei oikein viitsisi niin pitkälle ajatella. Nyt vielä nautitaan syksystä ensin.

keskiviikko 26. elokuuta 2015

Syömässä Sitkossa

Tässä vasta kesällä huomasin, että ihan mun lapsuudenkodin kulmille on jo viime syksynä avattu uusi pizzapaikka ja Amandaa ei kauaa tarvinnut houkutella mukaan kokeilemaan sitä.
Sitko mainostaa puhtaista, tuoreista, laadukkaista suurelta osin paikallisista raaka-aineista tehtyjä pizzoja ja tarkkaan valittuja viininautintoja ympäri maailmaa.


Sisustus oli trendikäs ja pizzatkin maistuvia, mä valitsin kylmäsavulohipizzan, jossa oli täytteenä seesaminsiemeniä, smetanaa, rucolaa ja sitruunavinegretteä. Amanda otti parmankinkkupizzan kirsikkatomaateilla.



Me ei kumpikaan olla mitään viinintuntijoita, mutta Amanda maistoi mahdollisimman makeaa valkoviiniä ja mä pyysin makeinta siideriä mitä löytyy... Mitä moukkia me ollaan;)
Pizzat oli sellaisia gourmetpizzoja, kuulemiemme kehujen perusteella odotimme ehkä vielä parempaa vaikkei näissäkään mitään valittamista ollut.
Mutta ehkä kuitenkin se Napoli pysyy edelleen ykkösenä jos oikein mehevän pizzan haluaa. Ehdottomasti tuo oli tyylikäs seurustelupaikka, jos sellaista hakee ja varmaan viiniexperteille kiinnostava tuttavuus.

maanantai 24. elokuuta 2015

Puhdasta, pehmeää ja raikasta

Tässä on pitänyt vähän kiirettä kun työt ovat pahasti häirinneet kesästä nauttimista; viikko sitten nimittäin uimavedet lämpenivät tarpeeksi, lopultakin järvessä tarkenee uiskennella pitempiäkin aikoja.
Mulla on nyt ollut paljon iltavuoroja ja yleensä olen suoraan töistä tultua painellut järveen virkistäytymään ja nukkumaanmeno on venynyt. Mutta nyt pitää kyllä nauttia täysillä kun ehdin jo luulla että tämä kesä jää väliin uinnin osalta.


Oon mä silti ehtinyt tehdä pieniä, tarpeellisia ostoksiakin. Ihastuin tuon Eosin käsivoidepakkauksen muotoiluun ja ostin uuden loppuun kuluttamani vaaleanpunaisen tilalle. Hyväntuoksuisia ja kosteuttavia ovat olleet  molemmat, kokeilematta jäi vielä vaaleanvihreässä pakkauksessa oleva olisikohan nyt ollut kurkun tuoksu, joka ei niin heti ensimmäiseksi houkutellut.


Silloin harvoin kun on aikaa ja viitseliäisyyttä laittaa silmämeikkiä, on puhdistusaineeksi valittava sellainen, joka soveltuu ripsienpidennysten kanssa käytettäväksi ja tämä Lumenen öljytön aine on juuri sopiva siihen ja ostinkin uuden pullon Keskisen retkeltä.




Pitkästä aikaa tein myös saippuapalatilauksen Lushilta ja nyt on uudet, tuoksuvat saippuat käytössä niin suihkussa kun käsisaippuanakin. Olen tainnut käydä jo läpi kaikki eri tuoksut, tällä kertaa löytyi vain yksi uutuus, tuo ylimmäisenä oleva "Love you Mum", elegantti kukkaissaippua joka tuoksuu jasmiinilta, mimosalta ja bergamotilta.



Olen kuullut paljon kehuja Jurliquen kasvosuihkeista, etenkin niistä ruusuntuoksuisista, mutta itse en ole mikään ruusuntuoksun ylin ystävä, joten päätin kokeilla tällaista vähän vanhemmalle iholle tarkoitettua suihketta ja se on nyt ainakin helteillä ollut mukavan virkistävä tuttavuus.

Vielä on säätiedotusten mukaan pari päivää aikaa kuntoilla uimalla ennen kuin sää muuttuu viileämmäksi ja nyt otankin siitä ilon irti ja herään jopa ehkä aamullakin ennen töitä polskimaan:)

perjantai 21. elokuuta 2015

Putiikeissa pyörimässä

Mä luen aina kiinnostuneena blogeista juttuja ja katselen kuvia kauniista ja houkuttelevista lifestyle-putiikeista, mutta harvemmin mun tulee sellaisiin pistäydyttyä. Saati että kehtaisin kierrellä ja ottaa valokuvia, tulee sellainen vaivautunut olo jos katselee ja myyjä tulee heti tarjoamaan apuaan, enkä sitten ostakaan mitään.
Poikkeuksena on Putiikki rannalla-myymälä, joka sijaitsee ihan naapurissa ja sieltä sillon tällöin käyn ostamassa jotain pientä kivaa, jota olen nähnyt mm. heidän Instagramissaan ja kanta-asikastarjouksissa.


Tässä ostoksia kevään ja kesän ajalta, esim. näitä suosittuja laseja olen vähitellen keräillyt pari kerrallaan, niitä korkeita mulla myös on kaksi. Kauniita lasivitriinissä mutta aika painavia ovat käteen käytössä, joten vaan erityistilanteissa otan esiin näitä kun haluan juhlavampaa tunnelmaa.



Kesän hankintoja on myös Balmuirin huonetuoksu, mulla oli käytössä aiemmin Partylitelta ostettu, mutta se haihtui jo vallan kokonaan loppuun. Näitä oli kahta eri tuoksua ja valitsin raikkaamman vaihtoehdon, eikä tarvinnut odotella mahdollisia syksyn Partylite-kutsuja.


Viimeksi kierrellessä ja katsellessa ostin maustesuolan ja nyt on ilmeisesti näitä erilaisia mausteita ja öljyjä tullut uusi lasti myymälään. Pitääpä käydä joku kerta katsomassa. Ja onhan siellä tietysti kauniita vaatteita ja pehmeitä huiveja ja vaikka mitä kivaa, mutta hinnatkin on sitten melko kivat.


Tällä hetkellä meillä on kova järjestely ja sisustussuunnitelmat käynnissä kun Amanda tosin hitaasti mutta varmasti tyhjentää huonettaan. Mm. alakerran vessa oli hänen valtakuntaansa, joten sinne pitää nyt keksiä jotain hänen tavaroidensa tilalle ja aloitin ostamalla Kantriinasta uuden saippuakupin. Laukontorilla sijaitseva Kantriina on kiva pieni sisustusliike, johon on myös helppo ohimennessä poiketa. Tuoksuvia kynttilöitä ja pöytätabletteja olen sieltä esimerkiksi löytänyt itselleni ja Amandalle varsinkin se on aarreaitta, josta löytyy kaikenlaista hänelle mieleistä.

torstai 20. elokuuta 2015

Turhamaista

Mä oon kovasti kiinnostunut kosmetiikasta ja meikeistä, ja vaikkei mulla olekaan itsellä taitoa meikata hienosti, tykkään lukea erilaisia vinkkejä blogeista. Yleensä töihin lähtiessä ei ole edes aikaa meikata sen kummemmin, eikä kannatakaan kun siellä melkein aina tulee hiki eikä muutenkaan vaadita mitään edustavaa ulkonäköä, siisteys on pääasia.
Yksi mistä en kuitenkaan luovu on ripsienpidennykset, jotka on olleet mulla jo yli pari vuotta putkeen. Niillä saa heti luotua huolitellumman vaikutelman, ei tarvita välttämättä kuin jotain sävytettyä kasvovoidetta ja värillistä huulirasvaa niin työmeikki on valmis.


Olen käynyt ripsihuollossa Mimas Beautyssa, jota pitävät sisarukset Minna ja Maarit; toinen toimipiste on Kajaanissa ja toinen Tampereella. Palvelu on ystävällistä ja asiantuntevaa ja siellä saisi myös kynnetkin laitatettua jos vaan voisi erilaisia upeita kynsiä käyttää, mutta hoitotyössä se ei oikein ikävä kyllä käy:(


Tässä on liikkeen kuvagalleriasta kynnet, jotka olisivat ihan mun makuuni.
Kyselin edellisellä kerralla millaiset ovat volyymiripset ja päädyttiin kokeilemaan niitä siten, että osa on perinteistä pidennystä ja osa volyymia. Mun ripsienlaittajani Maarit suositteli sitä jatkossakin, tulos on tuuheampi, mutta kuitenkin enemmän sen näköinen kun olisi ripsiväriä, näin sen ymmärsin.
Ekalla kerralla ei saatu vielä täyttä muutosta, mutta mun mielestä kuitenkin entistä runsaammat ja näyttävämmät ripset.


Tässä kuvaa mun ripsistä kun huollosta on nyt viikko. 
Volyymiripsien huolto on vähän arvokkaampaa, mutta suunnitelmissa oli, että joka toinen kerta tehtäisi perinteinen huolto ja joka toinen volyymihuolto.
Tykkään siitä kun ei mene aikaa ripsivärin kanssa tuhraamiseen ja oon jo niin tottunut pidennyksiin etten pidä niitä mitenkään hankalina, uimahallissa käynti on tosin vähentynyt muutenkin, mutta kyllä sielläkin pärjää kun ei kauheasti sukeltele ja hiero silmiä. Ja uimahallista puheen ollen ajattelinkin nyt syksyn tullessa jatkaa uintiharrastusta kun työnantajalta sai sadan euron liikuntasetelin, joka voisi taas innostaa käymään ahkerammin kuntouimassa.

sunnuntai 16. elokuuta 2015

Shoppailua Tuurissa

Yleensä ollaan kerran kesässä lähdetty retkelle Tuuriin mökiltä käsin, kun ollaan siellä jo valmiiksi puolessa välissä matkaa. Joskus on tehty myös toinen reissu ja käyty jouluostoksillakin vielä Keskisellä. Tällä kertaa meidän mukaan lähti mun siskoni ja oltiin jo hyvissä ajoin liikkeellä, kunhan ensin vaan pulahdin järveen herätäkseni kunnolla.
Mä tykkään kovasti shoppailusta ja myös lukea toisten postauksia erilaisista ostoksista. Nyt tulee sitten kanssa selvitystä onnistuneista löydöistä, vaikka ihan kaikkia  koiran puruluita ja pyykinpesuaineita yms.  tosi arkista en lähtenyt kuvaamaan.


Ensin näitä vaateostoksia; löysin Junarosen nettisivuilla ihastelemani mekon ja sain sen myöhästyneeksi synttärilahjaksi. Mä en osaa kuvata auringossa niin että saisin oikeat värit esille, mutta tää on siis mustaharmaa.
Veljekset Siltalalla en ole käynyt ennen kai kun kerran, mutta sisko houkutteli sinne ja löysinkin heti kaksi mieleistä puseroa.



Tuollainen ryppyinen, jota kuuluu pesunkin jälkeen kiertää ja rypistellä ja se on oikeasti ihan musta.


Ilokseni löysin Zhensin vaatteita, joita ei enää vähään aikaan ole ollut Sokoksessa ja ostin puseron joka luonnossa on syvän tummansininen. Ei nyt ollenkaan näissä kuvissa värit osuneet kohdalleen...
Aina käydään myös Nahkapaikassa ja uskaltauduin ostamaan mustat kengät pienellä korolla kun olivat niin edulliset, jospa vaikka osaisin kävellä niillä.



Mä villiinnyn jostain syystä aina siivousosastolla, mutta tällä kertaa löysin pyykkiaineiden lisäksi vaan hauskoja tiskirättejä ja sen lisäksi ostettiin Amandan uuteen kotiin jotain siivousvälineitä.


Kosmetiikkaosastolla kuluukin sitten yleensä eniten aikaa ja löysin taas kaikkea tarpeellista ja vähän ylimääräistäkin;)
Olin ihan ällikällä lyöty kun Vesaltakin löytyi Victoria's Secretin nurkkaus, jossa oli tosin vaan vartalosuihkeita ja suihkugeelejä ja vartalovoiteita. Yksi piti munkin valita.



Cutrinin shampoot sain hyvällä alennuksella ja Amanda sai viedä meidän yhteiset Tigit itselleen.
Lumenen ihonsävynheleyttäjä on mulla vakikäytössä ja melkein lopussa joten ostin uuden tilalle.


Ihan pakollinen ostos Keskisellä on aina Hydrastickit- tai colorit, jotka ovat huomattavasti halvempia kuin muualla ja joita mä käytän päivittäin, harvemmin muita huulipunia tai kiiltoja tulee edes laitettua muuten kun satunnaisesti vaikka niitäkin on erilaisia kertynyt...


Sitten mä vähän innostuin kun löysin hyllyllisen halpiskosmetiikkaa, jonka ympärillä pyöri paljon väkeä ja valitsin itsekin kokeeksi muutamia juttuja. Hinnat olivat ihan muutamasta eurosta ylöspäin, että tuskin laatu voi olla mitään kovin kummoista.


Kynsilakanpoistoaine ja lakkaa kuivattava suihke.


Peitevoidepakkaus ja sitten mielenkiintoisin oli kulmavärisetti:




En ole ehtinyt vielä kokeilla, mutta olipahan ainakin kiva pakkaus. Ja tämä oli kallein tuote, jotain 7 euron paikkeilla. Saa nähdä toimiiko ja tuoko väriä riittävästi.
Sellaisia ostoksia tällä kertaa ja hetkeen ei taas parane mennä kun sitä rahaa aina kuluu vaikka miten edullisia löytöjä tekisikin.


perjantai 14. elokuuta 2015

Viikon kuulumisia


Viikko sitten oltiin vielä koko perhe koossa Tampereella ja osallistuttiin anopin pitkäaikaisen ystävättären hautajaisiin. Hänestä oli vuosien varrella tullut melkein kuin perheenjäsen, tytötkin jo pienenä kutsuivat häntä nukketädiksi ja nyt olimme sitten kaikki saattamassa häntä.
Siunaustilaisuus pidettiin kauniissa ja modernissa Lamminpään kappelissa tutuissa maisemissa, jotka olivat aiemmin meidän perheen ulkoilumaastoja.

Ilmatkin lämpenivät lopulta ja tarkenin istua ja lueskella parvekkeella, Honey tuli pitämään seuraa mutta siirtyi sitten aika pian viileämpiin sisätiloihin lepäilemään.


Mökillekin ehdittiin edes yhdeksi yöksi, joten pääsin ilokseni uiskentelemaan ja jatkamaan vähän maalausprojektiani parvekkeella.

Ohjelmassa oli myös grillausta iltapimeällä ja on niin kiva aina porukalla seistä vieressä ja neuvoa siskon miestä, joka yleensä toimii grillimestarina. Aina joku ehtii ohjeistaa mitä makkaraa pitää kääntää vielä hiukan jne. Illan tunnuslauseena taisi olla : "Turpa kiinni tai olkaa muuten hiljaa!" Joku kummituskin kurkisteli ikkunan takana...

Honey on sitä mieltä että on mukavampaa istua penkillä kuin kostealla nurmikolla.

Edessä oli taas töihinpaluu neljän yön merkeissä ja pyöräilyreitin varrella on hauska portti eräänlaiseen kummitustaloon, vanhaan tulitikkutehtaaseen, joka on myös suosittu valokuvauspaikka graffiteineen päivineen. Ohi pyöräillessä sieraimiin tunkee vanha, tunkkainen haju rikotuista ikkunoista.

Myös hoitoundulaatit palasivat omaan kotiinsa ja sain kivoja tuliaisia Marokosta:) Työkaveri tuntee mut hyvin, sain mm. leoparditossut.


Elloksen odotettu syyskuvastokin kolahti postiluukusta, mutta ihan ensi selailulla en löytänyt mitään erityisen sykähdyttävää.

Yökölle oli jätetty töissä pannukakkuannos, joka tuli nautittua parvekkeella raittiissa ilmassa töiden lomassa.

Vapaiden ja palkkapäivän kunniaksi pientä shoppailua, Amanda vihjaisi uudesta makeasta mansikkaisesta kesäjuomasta ja sitä piti päästä maistamaan heti. Samalla kävin kyselemässä Macista jotain primeria meikin alle, sieltä kun saa aina niin hyvää palvelua. Mua vaan vähän huvitti kun vasta kolmas mulle suositeltu tuote löytyi, varastot tuntuivat olevan lopussa. Ei ehkä sitten ollut se ihanteellisin vaihtoehto mitä hain, mutta tulipa nyt ostettua kokeeksi...

keskiviikko 12. elokuuta 2015

Muuttolintujen aikaa


Alkuviikosta Maija ja Eero muuttivat takaisin omaan kotiinsa oltuaan meillä kuukauden kesäasukkaina. Heidän perheensä palasi matkalta synnyinseuduilleen Casablancaan ja onkin ollut vähän outoa ja hiljaista kun ei enää kuulu jatkuvaa visertelyä meidän alakerrasta.


Myöskin tytöillä on ollut viime aikoina muuttoliikennettä; Idan reilun kuukauden Suomen visiitti kului nopeasti ja oli aika taas jatkaa matkaa. Seuraavat kuusi viikkoa hän viettää Madridissa aupairina ja sieltä hän lentääkin suoraan Maltalle viiden kuukauden työharjoitteluun.
Ida onnistui löytämään mukavan perheen ja vastaanotto siellä perillä oli kuvien perusteella lämmin ja ihana:)


Amanda puolestaan on vähän hitaammansorttinen muuttaja; opiskelupaikka varmistui jo heinäkuun alussa ja hän on yöpynyt uudessa kodissaan jo lähes koko kesän, mutta suurin osa tavaroista on vielä meillä.


Ei ole ollut kesätöiden ohessa aikaa muuttorumbaan, joten autoin vähän ja tässä vasta tuulikaapin tavarat kerättynä kuljetettavaksi. Kun hänen huoneensa tyhjentyy, aletaan suunnitella siitä vierashuonetta ja sinne olisi tarkoitus hankkia myös kunnon kirjahylly, kun nyt kirjapinoja on sikinsokin eri paikoissa.
Vielä ei ole edes itse oikein tajunnut että pesä alkaa olla tyhjä, kun Amanda melkein päivittäin on käynyt kotona työskennellessään Särkänniemessä ihan vieressä. Nyt varmaan tilanne muuttuu kun opinnot ja siihen liittyvä oheistoiminta alkaa täysillä;)
Outoa ja hiljaista tulee varmaan olemaan, jäljelle jää vaan kaksi vanhaa varista, molemmat vuorotöissä ja lisäksi vielä aina vähän eri aikoihin...
On kyllä oikea muutosten syksy edessä, saa nähdä miten tähän tottuu.

tiistai 11. elokuuta 2015

Elokuun Livbox

Onneksi kesä vasta alkoikin, niin ehtii hyvin nauttia vielä myös Livboxin mukana tulleista kesäuutuuksista.


Hain pakettini sopivasti juuri ennen Idan matkaanlähtöä, joten hän ehti pakata mukaansa juuri kivasti matkakokoiset Cutrinin shampoon ja hoitoaineen, joilla pääsee hyvin alkuun Madridissa ja hiukset saavat extrahoitoa ja suojaa.


Olen tilaillut aiemmin tuota Dermosilin hiuskiinnettä ja todennut sen tehokkaaksi, nyt ei ole vaan vuoteen tullut tilattua sieltä mitään, mutta tämä antaa kyllä kestävän pidon ja on hajustamaton jos tuoksut ärsyttävät.
Wellalta tuli BB-voide hiuksille ja se onkin ihan uusi tuttavuus, ihan niinkun jotain rasvaa levitellään latvoihin ja hiusten keskipituuksiin ja tämä suojaa samalla myös kuumuudelta. Tytöt juuri kyselivät multa lämpösuojaa mutten käytä sellaista kun annan vaan hiusteni aina kuivua itsestään, enkä muotoile niitä sen kummemmin.


Lumenen tehokosteuttava voidegeeli on myös uutuus ja sen säästän omaan käyttööni, tämän pitäisi kosteuttaa tehokkaasti ja kirkastaa ihon sävyä. 


Deodoranttia juuri kaipasinkin, koska tuntuu että kesällä mun omani ovat kuluneet yhteiskäytössä aika nopeasti. Tämä suojaa vaatteita tahroilta ja hillitsee hikoilua jopa 48 tunnin ajan.


Kubiss kynsilakan lahjoitin Lindalle, mun tulee niin harvoin lakattua kynsiä kun töihin mennessä pitää lakat kuitenkin aina muistaa poistaa. Mutta kiiltävä ja peittävä lopputulos tästä pitäisi tulla ja on ihan nätin sävyinen.
Taas mulla loppui kolmen kuukauden tilausjakso, mutta enköhän mä taas sen uusi. Kuitenkin aika edullisesti saa aina uutta kokeiltavaa ja jos ei kaikki innosta niin tytöille jaettavaa, yleensä jollekin aina kelpaa käyttöön...